Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Εκδηλώσεις
Στατιστικά και Ανακοινώσεις

2η Εκπαιδευτική Δράση

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 2η Εκπαιδευτική Δράση στο πλαίσιο του καινοτόμου ερευνητικού προγράμματος Spermogene που αφορά την μελέτη της γενετικής βάσης της ανδρικής υπογονιμότητας. Σε αυτό το 3ωρο διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα “Τεχνικές αλληλούχισης νέας γενιάς”, οι επιστήμονες του εργαστηρίου ΒΙΟΖ, του πανεπιστημίου Θεσσαλίας κα Μαρία Μαρκαντώνη, MSc, Υποψήφια Διδάκτορας, Εργαστήριο Γενετικής, Συγκριτικής και Εξελικτικής Βιολογίας και κος Θεμιστοκλής Γιαννούλης, PhD, Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής, μετέφεραν στα μέλη του εργαστηρίου Embryolab, την πολυετή τους γνώση για την τεχνολογία αλληλούχισης του γονιδιώματος με τις πιο καινοτόμες τεχνικές για την ανίχνευση πολυμορφισμών και διαφοροποιημένης έκφρασης γονιδίων.  



“Για πρώτη φορά τα νέα καινοτόμα εργαλεία γενετικής μας επιτρέπουν να μελετήσουμε με μεγάλη λεπτομέρεια τα γενετικά χαρακτηριστικά υπογόνιμων ανδρών και χάρη σε αυτά μπορούμε να ελπίζουμε ότι σύντομα θα καταφέρουμε να λύσουμε το μυστήριο της ανδρικής υπογονιμότητας” αναφέρει ο Διευθυντής των Εργαστηρίων Embryolab κος Αχιλλέας Παπαθεοδώρου, PhD, M.Med.Sc.,Senior Kλινικός Eμβρυολόγος (πιστοποιημένος από την ESHRE), ενώ η Διευθύντρια του Embryolab Academy και Συνιδρίτρια του Embryolab, κα Αλεξία Χατζηπαρασίδου, MSc. PMI-RMP, Σύμβουλος Κλινικής Εμβρυολογίας, αναφέρει ότι “η διευκρίνιση της γενετικής βάσης της ανδρικής υπογονιμότητας θα μας οδηγήσει στους γενετικούς δείκτες που  καθορίζουν την ανδρική γονιμότητα και αυτό θα μας ανοίξει νέους δρόμους τόσο για τη διάγνωση όσο και τη θεραπεία της ανδρικής υπογονιμότητας! Στα επόμενα χρόνια ευελπιστούμε να είμαστε σε θέση να αποκαταστήσουμε την γονιμότητα τόσο των ολιγοσπερμικών όσο και των αζωοσπερμικών ανδρών! Καμία πρόοδος στην προσπαθεια μας δεν θα υπήρχε χωρίς την υποστήριξη των εθελοντών του προγράμματος Spermogene τους οποίους ευχαριστούμε θερμά!”.



Το πρόγραμμα Spermogene υλοποιούν σε συνεργασία η Μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής Embryolab και το Εργαστήριο BIOZ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με στόχο την ανάπτυξη ενός τεστ διάγνωσης πολυμορφισμών του σπέρματος και αναζητά εθελοντές.