Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Εκδηλώσεις
Στατιστικά και Ανακοινώσεις

Το Πρόγραμμα Spermogene συμμετείχε στην 85η ΔΕΘ!

Δελτίο Τύπου:

Η φιλοξενία μας στο περίπτερο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ήταν τιμή και χαρά, καθώς μας δόθηκε η ευκαιρία να παρουσιάσουμε τα σημαντικά καινοτόμα αποτελέσματα, τη λεπτομερή “αποκωδικοποίηση” των γενετικών δεικτών που επηρεάζουν την ανδρική γονιμότητα. Επιστήμονες, ερευνητές, φοιτητές και μαθητές, ευρύ κοινό αλλά και εκπρόσωποι κρατικών και θεσμικών φορέων μας επισκέφθηκαν:
Σύσσωμη η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, η Υπουργός κ. Νίκη Κεραμέως, ο Υφυπουργός κ. Άγγελος Συρίγος, η Υφυπουργός κ. Ζέττα Μακρή και ο Γ. Γραμματέας Απόστολος Δημητρόπουλος ενημερώθηκαν για την άψογη και άκρως παραγωγική συνεργασία ανάμεσα στο ερευνητικό εργαστήριο ΒΙΟΖ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με το Embryolab, έδειξαν έντονο ενδιαφέρον για τα σημαντικά καινοτόμα αποτελέσματα και ευχήθηκαν τη συνέχιση των καλών πρακτικών και πρωτοβουλιών.
Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Αλέξης Τσίπρας, κατά την επίσκεψή του, απηύθυνε ερωτήσεις στους ερευνητές σχετικά με τον προσδιορισμό του γενετικού προφίλ της ανδρικής υπογονιμότητας στον ελληνικό πληθυσμό.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και στελέχη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, που υποστηρίζει τα έργα και προσφέρει σημαντική βοήθεια για την επίτευξη των δράσεων.

Εμείς, οι Ομάδες του Έργου Spermogene, των Embryolab και ΒΙΟΖ, είμαστε υπερήφανοι για την εξέλιξη του έργου που στοχεύει στη διερεύνηση της ανδρικής γονιμότητας και έχει ήδη αναδείξει νέους δείκτες που αφορούν στην ολιγοσπερμία στον ελληνικό πληθυσμό!

Ευχαριστούμε όσους μας επισκέφθηκαν και ενημερώθηκαν για το Spermogene πρώτο ερευνητικό πρόγραμμα που αφορά στη διάγνωση της ανδρικής υπογονιμότητας που υλοποιείται στην Ελλάδα, από τη Mονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής Embryolab σε συνεργασία με το ΒΙΟΖ – Εργαστήριο Γενετικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ τους περισσότερους από 1000 εθελοντές, άνδρες όλων των ηλικιών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα και ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους άνδρες, ηλικίας 18-55 ετών να συμμετέχουν εθελοντικά.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα, δε θα προσφέρει μόνο πολύτιμη βοήθεια για την κατασκευή του διαγνωστικού τεστ, αλλά και σε επίπεδο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, η νέα βάση δεδομένων που θα είναι ειδικά κατασκευασμένη για τον Ελληνικό πληθυσμό, θα επιτρέψει την καλύτερη κατανόηση των κληρονομούμενων μεταλλάξεων και επομένως στον ακριβέστερο προσδιορισμό της πιθανότητας οι απόγονοι να φέρουν τις συγκεκριμένες μεταλλάξεις.
“‘Ολοι εμείς οι επιστήμονες του Spermogene ονειρευόμαστε ένα μέλλον όπου η ανδρική υπογονιμότητα θα θεραπεύεται και η δυνατότητα για τον κάθε άνδρα να αποκτήσει το παιδί του θα είναι δεδομένη!” 
Μάθε εδώ που και πως θα γίνεις SPERMOGENER
Ενημερώσου και βοήθησε!
www.spermogene.eu