Το Spermogene σας περιμένει στη ΔΕΘ, στο περίπτερο 14, stand 13
Το Spermogene σας περιμένει στη ΔΕΘ, στο περίπτερο 14, stand 13 όπου μέλη της Ομάδας Επιστημόνων του Embryolab και του ΒΙΟΖ, ενημερώνουν και απαντούν στις απορίες για την ανδρική γονιμότητα και τις αιτίες της καθώς και τα πρώτα αποτελέσματα του προγράμματος!
Ήδη στις 3 πρώτες μέρες της λειτουργίας του το Spermogene συγκέντρωσε μεγάλο ενδιαφέρον επισήμων, επιστημόνων και κοινού.
Όπως δήλωσε σχετικά ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Ζήσης Μαμούρης:
“Ολοκληρώθηκε το πρώτο Σαββατοκύριακο παρουσίας του Spermogene, στο περίπτερο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη 85η ΔΕΘ (περίπτερο 14 – stand: 13) με την επίσκεψη σύσσωμης της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Η Υπουργός κ. Νίκη Κεραμέως, ο Υφυπουργός κ. Άγγελος Συρίγος, η Υφυπουργός κ. Ζέττα Μακρή και ο Γ. Γραμματέας Απόστολος Δημητρόπουλος επισκέφτηκαν το stand παρουσίασης του ερευνητικού έργου SPERMOGENE που έχει στόχο τη διερεύνηση της γενετικής βάσης της ανδρικής υπογονιμότητας. Ενημερώθηκαν για την άψογη και άκρως παραγωγική συνεργασία ανάμεσα στο ερευνητικό εργαστήριο BIOZ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τη Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής EMBRYOLAB. Έδειξαν έντονο ενδιαφέρον για τα σημαντικά αποτελέσματα, εξήραν τη συνεργασία του Πανεπιστήμιου με έναν επιχειρηματικά πρωτοπόρο ιδιωτικό φορέα και ευχήθηκαν τη συνέχιση αυτής της συνεργασίας”.
Παρών και ο κ. Δημήτρης Νικολαΐδης, BA, M.Ed., Ph.D., Διευθύνων Σύμβουλος του Embryolab, δήλωσε:
“Είναι μεγάλη μας τιμή, η συνεργασία με έναν Ακαδημαϊκό Φορέα, όπως το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Εργαστήριο ΒΙΟΖ. Στο πρόγραμμα Spermogene αξιοποιούνται με επιτυχία οι τεχνολογικά προηγμένες εγκαταστάσεις και ο σύγχρονος εξοπλισμός του Embryolab, η πολυετής γνώση και εμπειρία μας σε θέματα ανδρικής γονιμότητας με την τεχνογνωσία, την ακαδημαϊκή αριστεία και την ερευνητική δράση του Εργαστηρίου ΒΙΟΖ. Συνεχίζουμε το σπουδαίο έργο με την πεποίθηση ότι τα αποτελέσματά μας για την ανδρική γονιμότητα, θα προσφέρουν στο σύνολο του ελληνικού πληθυσμού”.
Ο κ. Αχιλλέας Παπαθεοδώρου, PhD, MMedSc, Sr Kλινικός Eμβρυολόγος, Διευθυντής Εργαστηρίων Embryolab συμπληρώνει:
“Το ελληνικό ερευνητικό πρόγραμμα Spermogene στοχεύει στον προσδιορισμό του γενετικού προφίλ της ανδρικής υπογονιμότητας στην κάθε της έκφραση, και στη συνέχεια στην ανάπτυξη ενός πολύτιμου διαγνωστικού εργαλείου με το οποίο θα μπορεί αξιόπιστα να γίνεται η εκτίμηση της ανδρικής γονιμότητας με μια απλή λήψη αίματος από τον εξεταζόμενο άνδρα. Το τεστ θα μπορεί να κατατάσσει τον κάθε έναν σε μια κατηγορία σπέρματος, γόνιμου ή υπογόνιμου, σύμφωνα με το γενετικό του προφίλ. Τα νέα επιστημονικά δεδομένα, ειδικά για τον Ελληνικό πληθυσμό, θα επιτρέψουν την καλύτερη κατανόηση των κληρονομούμενων μεταλλάξεων και επομένως τον ακριβέστερο προσδιορισμό της πιθανότητας οι απόγονοι να φέρουν τις συγκεκριμένες μεταλλάξεις.
Όσο καλύτερα κατανοούμε τη γενετική βάση της ανδρικής υπογονιμότητας, τόσο πιο κοντά ερχόμαστε στην ανάπτυξη μεθόδων διάγνωσης και τρόπων θεραπείας.”
Όλοι εμείς οι επιστήμονες του Spermogene ονειρευόμαστε ένα μέλλον όπου η ανδρική υπογονιμότητα θα θεραπεύεται και η δυνατότητα για τον κάθε άνδρα να αποκτήσει το παιδί του, θα είναι δεδομένη!
Σας περιμένουμε στο περίπτερο 14 στη ΔΕΘ!